Carport afmetingen

De afmetingen van een carport zijn uiteraard erg belangrijk. Te kleine afmetingen zijn immers een catastrofe eens je je auto onder de carport probeert te parkeren. We geven je enkele tips in verband met de afmetingen van een carport en we beantwoorden de belangrijkste vraag: ‘Wat zijn de minimale afmetingen die je in je achterhoofd moet houden bij een carport?’ Lees het hier!

Minimale afmetingen carport

Maak je zelf je carport, of koop je een kant-en-klare carport? Het maakt niet zo veel uit: meet alles voor de zekerheid nog eens op. Zowel de auto als de materialen.

Als ‘standaardregel’ wordt gezegd dat je voor een enkele personenwagen (gemiddelde grootte) een oppervlak van 3,6 op 7,2 meter nodig hebt. Voor een dubbele carport heb je dus een oppervlak van 7,2 op 7,2 meter nodig.

Dit is echter een gemiddelde! Het is dus uiterst belangrijk dat je absoluut zeker weet hoe groot jouw auto is. Er komen immers meer en meer grote auto’s op de markt, en die hebben natuurlijk een groter carport oppervlak nodig.

Extra tips afmetingen carports

Uiteindelijk is er niet veel meer te zeggen over de afmeting van een carport. Toch is het slim om de volgende tips/adviezen in je achterhoofd te houden bij het zetten van een carport:

  • We kunnen het niet genoeg benadrukken. Meet alles goed op voordat je een carport of de materialen voor een carport aankoopt.
  • Bedenk dat een auto niet eeuwig meegaat en dat het dus best weleens zou kunnen dat je in de toekomst een grotere auto zal kiezen.
  • Dient de carport enkel voor de auto onder te parkeren? Of wil je ook de mogelijkheid om je fiets of andere zaken onder de carport te stallen? Neem dan enkele extra vierkante meters aan oppervlakte extra!
  • Houd voldoende plaats over aan de zijkanten van de wagen. Je wil immers voldoende ruimte om je eenvoudig te parkeren én moeiteloos uit te stappen.
  • Waar komt de steunpaal van de carport te staan? Wordt deze in het midden gezet, dan verlies je al gauw enkele tientallen centimeters, waardoor de carport afmetingen zullen moeten worden herzien.
  • Bedenk ook dat je, als je zijwanden aan je carport hebt, minder ruimte hebt om uit te stappen of te manoeuvreren.

Copyright © 2002-2020 CarportInfo.nl - alle rechten voorbehouden