Carport aluminium Info, prijs en prijsoffertes

carport aluminiumAluminium is tesamen met hout het meest verkochte en gebruikte materiaal voor carports uit te vervaardigen.
Dat komt vast en zeker door de stabiliteit, sterkte en levensduur van het materiaal.
Net zoals hout kan ook aluminium worden gebruikt bij zowat iedere stijl van woning, of je nu eerder een klassieke of hypermoderne woonst hebt: aluminium past overal bij!

Zoek je naar offertes voor op maat gemaakte carports? Klik hier.

 

 

 

 

Voor- en nadelen van aluminium carports

carport aluminiumNaar goede gewoonte sommen we ook nog even alle voordelen en  nadelen van de aluminium carport op.

Pluspunt 1: Wil je een materiaal dat je leven lang meegaat? Kies dan voor aluminium! Met een minimale levensduur van 30 jaar weet je dat je absoluut goed zit met een aluminium carport.

Pluspunt 2: Aluminium is een licht én sterk materiaal, wat het dus ideaal maakt voor een carport uit op te bouwen.
Het kan tegen meer dan een stootje en is eenvoudig op te zetten door de lichtheid van het materiaal.

Pluspunt 3: Voor iedereen die efficiëntie kiest en bijgevolg graag voor een materiaal kiest waar je weinig tijd aan moet spenderen eens het geplaatst is, is aluminium het perfecte materiaal.
Aluminium is eenvoudig schoon te houden en vraagt weinig tot geen onderhoud. Algen en mossen groeien niet op aluminium en je zal uiteraard nooit last hebben van houtrot of andere natuurlijke processen.

Pluspunt 4: Een aluminium carport heeft heel wat designmogelijkheden.
Of je nu een strakke, vierkante/rechthoekige look wilt of graag een carport met rondingen wilt: door voor aluminium te opteren kan het allemaal!
Het is immers een eenvoudig bewerkbaar materiaal, en of het nu bol of rechthoekig is, het blijft altijd een even sterke constructie.

Minpunt 1: Je hebt heel wat mogelijkheden qua design, maar minder qua uitstraling. Aluminium is alleen verkrijgbaar in grijskleuren, tenzij je opteert voor het aluminium te gaan verven.

Minpunt 2: Als het aluminium aan elkaar moet worden gelast omdat je geen naden wilt zien, kan dit een lastige klus zijn en laat je dit beter uitvoeren. (Aluminium lassen is anders dan het lassen van metaal.)
Hierdoor kan de plaatsingskost natuurlijk toenemen.

Welk aluminium?

carport aluminiumIn principe wordt bij een carport uit aluminium altijd gekozen voor het sterkste aluminium. Toch zijn er verschillende klasses, ingedeeld volgens vervormbaarheid, sterkte, roestwerendheid en lasbaarheid.

Bij aluminium zijn er 7 verschillende groepen, waarbij allen gebruikt worden voor andere eindproducten uit te vervaardigen.
Groep 3, 5 en 6 worden gebruikt voor aluminium carports uit te bouwen.
De verschillen tussen deze groepen zijn erg klein en dus niet de moeite waard om uit te leggen. Je kan er vanop aan dat een leverancier van een aluminium carport altijd zal kiezen voor een kwalitatief aluminium.

Prijsadvies carport aluminium

carport aluminiumDoordat wij van Carportinfo.nl onmogelijk kunnen weten wat jouw wensen zijn, hoe groot jouw carport zou moeten zijn, waar je je carport zou willen plaatsen, … is het onmogelijk om een prijs op je aluminium carport te plakken.
Wat wij wel kunnen doen is een prijsofferte naar jou toesturen als je ons wat meer informatie geeft over de carport die je graag zou willen laten zetten.
Alles wat jij hoeft te doen is het onderstaande formulier invullen en op “offertes aanvragen” klikken als je gedaan hebt.
Wij sturen je binnen de korste keren enkele offertes door van professionele vakmannen. Uiteraard moet je geen aanschaf doen en kan je dit dus gewoon als informatief doel gebruiken. Eveneens is deze dienst volledig gratis.