Carports hout prijzen

De prijs van een carport hangt af van vele verschillende zaken die samen de totaalprijs maken. Het ene is al een grotere prijsinvloed dan de andere, en sommige dingen kunnen eenvoudig worden weggelaten of toegevoegd.

Wat maakt de prijs?

Er zijn heel wat factoren die de uiteindelijke prijs beïnvloeden. Ongetwijfeld een van de belangrijkste is die van het materiaal. Daar we het hier hebben over een houten carport, bespreken we hier dan ook de kosten van hout. Niet alle houtsoorten zijn gelijk. En zeker niet alle houtsoorten zijn te gebruiken voor een carport. Het hout moet immers tegen een stootje kunnen, wind- en waterwerend zijn, vochtwerend, schimmelwerend en liefst een zo hoog mogelijk aantal jaren meegaan. Door deze eisen te stellen filter je er natuurlijk al een hele hoop houtsoorten uit.

Meestal wordt gekozen voor duurdere hardhoutsoorten of geïmpregneerd of behandeld hout die alle bovenstaande eigenschappen bezitten. Als je twijfelt over de houtsoort, kijk dan zeker de duurzaamheidsklasse na. Hoe lager het nummer (I, II), hoe beter het hout geschikt is.

Zelf plaatsen of laten plaatsen

Plaatsing maakt ook een groot deel van de prijs uit. Zelf plaatsen is pas een goed idee als je ook over het nodige gereedschap beschikt. Als je nog een boormachine, vijsmachine, schroevendraaiers moet gaan aankopen zal je een pak meer betalen dan de werkuren van de mannen die je carport komen installeren. Daarbij komt ook nog eens dat je best geen twee linkerhanden hebt. Probeer zelf plaatsing altijd met twee of meer personen te doen. Anders duurt het gewoon te lang voordat de carport er staat en breng je jezelf en je carport in gevaar door de zware balken en andere gerei.

De plaatsingskosten bedraagt misschien €100 tot €200 euro extra. Voor die prijs kan je het zelf niet doen.

Bekabeling, verlichting, verwarming, dakgoten zijn allemaal extra’s. Uiteraard moet dit ook allemaal worden betaald en aangesloten, waardoor je carport nog een kleine extra som zal gaan kosten.

Carport hout prijs

Dit heeft niet zozeer met de carports hout prijzen te maken, maar is wel interessant om weten. In bepaalde periodes worden er meer carports aangevraagd dan in andere. Zeker wanneer de zon na de lange winter terug begint te schijnen en doorheen de gehele zomermaanden. Om er zeker van te zijn dat je carport snel wordt geplaatst vraag je dus het best een vakman aan die net na de zomerperiode of net voor/tijdens de winterperiode langskomt. Houd wel rekening met het bouwverlof.

Copyright © 2002-2020 CarportInfo.nl - alle rechten voorbehouden