Carport mobilhome

Een carport is ons allen natuurlijk wel bekend. Het is een overkapping om je auto onder te zetten en af te schermen tegen weersinvloeden en dergelijke. Uiteraard horen ook grotere auto’s zoals mobilhomes onder een carport te kunnen passen. Bij een normale carport kan dit uiteraard niet, aangezien de afmetingen een pak kleiner zijn. De materialen die gebruikt worden zijn over het algemeen hetzelfde, maar net zoals bij de gewone carport bestaat er ook vaak een voorkeur voor houten en aluminium carports voor mobilhomes.

Het hoeft trouwens geen camper te zijn die je onder je carport zet. Vele busjes of een caravan past ook niet onder de reguliere carport. Met zo’n verhoogde en verbreedde carport kan dat wel.

Afmetingen

De meeste mobilhomes zijn vrij breed en een doorgang van drie meter is dan ook aangeraden. Voor sommigen is dit echter nog niet genoeg en is zeker drie of vier meter nodig. Voor extreem grote caravans of mobilhomes is vijf tot zes meter nodig. Voordat je een grotere carport aankoopt is het natuurlijk wel aangeraden om eerst de afmetingen van je rijtuig eens op te meten. Qua lengte volstaat 6 tot 8 meter meestal wel. Uiteraard is ook de hoogte van belang bij een carport voor mobilhomes. Bij de meeste standaard carports ligt die op 3,10 meter.

Dak

Bij een carport voor campers, trucks, vans, busjes en motorhomes mag je nooit een uitvoering kiezen met dwarsbalken. Waarom? Omdat die de totale hoogte van de carport sterk verminderen. De doorrijhoogte wordt immers belemmerd. Kies altijd voor een gebogen dak. Die kan je verkrijgen in vele materialen, maar meestal is dit in aluminium in combinatie met glas het mooist.

Vergunning nodig?

Lees zeker even het volledige artikel over vergunningen door. Hierin staat duidelijk vermeld dat een carport onder bepaalde afmetingen vrijgesteld wordt van vergunningen. Wanneer de carport echter hoger wordt dan 3,5 meter, dan is dat wel noodzakelijk.

Aangezien de meeste carports voor mobilhomes beginnen bij 3,10 meter, zal een aanvraag dus niet noodzakelijk zijn.

Kostprijs

De prijs hangt grotendeels af van de grote en de materialen die worden gebruikt. Gemiddeld ligt de prijs van een mobilhome carport tussen duizend en tweeduizend euro. Dat valt dus al bij al nog mee.
Hieronder enkele prijsvoorbeelden (breedte in cm x diepte in cm x hoogte in cm):

  • 300 x 500 x 310 : €1250
  • 300 x 600 x 310 : €1350
  • 400 x 500 x 310 : €1400
  • 400 x 800 w 310 : €2000

Copyright © 2002-2020 CarportInfo.nl - alle rechten voorbehouden