Carport op maat

Als je een carport op maat wilt laten maken, ben je op het juiste adres. Waarom kiezen voor een op maat gemaakte carport? Als je van plan bent om een carport te zetten, heb je twee keuzes. Ofwel laat je de carport plaatsen, ofwel plaats je de carport zelf met een doe-het-zelf pakket (of bouw je hem zelf volledig).

Het nadeel aan doe-het-zelf pakketten is dat ze:

 1. Niet uniek zijn.
 2. Erg minimalistisch (basisvariant) zijn.
 3. In erg beperkte materialen voorkomt.
 4. Volledig zelf te plaatsen zijn.

Door deze nadelen zal je je carport dus vast en zeker nog bij vrienden, buren of familie kunnen zien, zijn ze vaak niet erg mooi (heel simplistisch in de meeste gevallen) en eens je een fout hebt gemaakt bij de plaatsing, is deze vaak moeilijk terug goed te maken.

Het nadeel aan een volledig zelfgebouwde carport is dat ze:

 1. Alleen voor de meest handige onder ons kunnen worden gezet
 2. Heel wat beperkingen hebben (geen mechanische machines om de stukken goed te zagen, lassen)
 3. In de meeste gevallen er gewoon niet mooi uitzien (denk aan houten ondersteuning met PVC golfplaten)
 4. Enorm duur zijn
 5. Volledig zelf te plaatsen zijn
 6. Slechts in bepaalde materialen kunnen worden gemaakt; hout en indien je bekend bent met lassen: aluminium

Een zelfgemaakte carport zal je natuurlijk niet gauw terugvinden bij andere mensen, maar vaak zien ze er erg goedkoop uit doordat er altijd wel een foutje in kruipt bij het zelf construeren van dit afdak.
Daarnaast zijn ze heel duur, omdat je de materialen slechts in een beperkte oplage moet kopen: bij een doe-het-zelf pakket is dit veel goedkoper omdat de materialen in grote getale worden gemaakt.

Als je dus zelf een carport wilt plaatsen, raden wij zeker aan om een doe-het-zelf pakket aan te schaffen. Het bespaart je heel wat geld en moeite en door het handige stappenplan die wordt bijgeleverd weet je beter wat te doen.

Een carport laten maken heeft natuurlijk meer voordelen qua uitzicht.

 1. Uniek. Deze carport vind je nergens terug, tenzij je kiest voor een replica van een andere carport
 2. Stabiel en zonder fouten. De vakmannen hebben jaren dienst en maken dus geen foutjes. Mocht er toch een foutje zijn gemaakt, dan lost het bedrijf dit gratis en zonder problemen op
 3. Veel meer mogelijkheden. Om het even welk materiaal, mechanisatie, afwerking
 4. BTW voordeel. Laten plaatsen is slechts 9% BTW betalen op alle materialen + plaatsingskosten, in plaats van 21% als je het zelf doet

We moeten natuurlijk ook eerlijk zijn dat het nadeel van een carport laten maken natuurlijk de kostprijs is. In de meeste gevallen ligt de prijs van een op maat gemaakte carport zo’n 10 tot 20% duurder dan een doe-het-zelf bouwpakket. In vergelijking met een carport helemaal zelf te maken is er vrijwel geen verschil.

Copyright © 2002-2022 CarportInfo.nl - alle rechten voorbehouden