Carport van PVC

Pleixglas is een doorschijnend, hard plastic die tot 80% van het licht doorlaat en dus erg lijkt op glas. Buiten de dakpanelen wordt de ondersteuning van de carport meestal uit hout, metaal of aluminium gemaakt. In sommige gevallen worden ook de steunpalen uit PVC (ook een verhard plastic) gemaakt, maar meestal wordt toch voor de bovenstaande materialen gekozen.

Voor- en nadelen voor PVC carports

  • Pluspunt 1: Plexiglas als dakpanelen gebruiken is een uitstekend idee. Het laat bijna evenveel licht door als glas én tegelijkertijd filtert het er nog eens de slechte straling uit (schadelijke UV en infraroodstralen)! In totaal wordt zo’n 80 tot 90% van het natuurlijke licht doorgelaten.
  • Pluspunt 2: PVC of plexiglas is een enorm licht materiaal. Dit maak het plaatsen (en eventueel vervangen) heel eenvoudig. Daarbovenop komt ook het voordeel dat de plaatsing veel vlotter verloopt.
  • Pluspunt 3: PVC carports zijn erg goedkoop. Ze behoren tot de goedkoopste carports van allemaal en zijn daarom erg in trek.
  • Pluspunt 4: PVC of plexiglas carports zijn ijzersterk! Je mag al heel wat linkerhanden hebben om dit materiaal naar de vaantjes te helpen! Het materiaal is veel sterker dan glas en kan dus perfect tegen de guurste weersomstandigheden.
  • Minpunt 1: Hoewel het materiaal heel sterk is, is het niet erg krasvast. Let dus op met scherpe voorwerpen in de buurt van PVC.

Soorten PVC/Plexiglas

PVC staat voor polyvinylchloride, een verhard plastic die goedkoop en eenvoudig te bewerken is. Een tweede soort verhard plastic, die iets duurder is maar ook volledig waterafstotend werkt, is HDPE.

Er zijn nog heel wat soorten plastic, maar de bovengenoemde soorten zijn de meest gebruikte plasticsoorten voor een overkapping zoals een carport uit op te bouwen. Dit omdat ze ideaal tegen allerlei weergrillen kunnen, een lange duurzaamheid hebben en uiteraard een erg stabiele en sterke constructie leveren.

Kostprijs PVC carports

Zoals bij ieder materiaal is het erg moeilijk om een prijsopgave te kunnen geven, zonder dat we bepaalde eisen en wensen van jou weten voor je carport. Je mag zeker rekenen dat PVC of plexiglas carports 5% tot wel 20% goedkoper zullen zijn dan een carport uit bijvoorbeeld glas of aluminium.

De totaalprijs hangt uiteraard ook af van de extra’s, eventuele plaatsingskosten, de grootte van de carport.

Copyright © 2002-2020 CarportInfo.nl - alle rechten voorbehouden