Carports hout prijzen

Carports hout prijzenMeer info over de houten carport kon je op deze pagina al lezen. Over de prijs hadden we het daar nog niet echt. Wellicht is het interessant om een offerte aan te vragen om een exacte prijs voor de carport van jouw dromen te krijgen. Offertes aanvragen kan hier.

De prijs van een carport hangt af van vele verschillende zaken die samen de totaalprijs maken. Het ene is al een grotere prijsinvloed dan de andere, en sommige dingen kunnen eenvoudig worden weggelaten of toegevoegd. We bespreken alles in het volgende artikel.
Op het einde heb je de mogelijkheid om een prijsofferte aan te vragen.

 

 

 

Wat maakt de prijs?

Carports prijzen houtEr zijn heel wat factoren die de uiteindelijke prijs beïnvloeden.

Ongetwijfeld een van de belangrijkste is die van het materiaal. Daar we het hier hebben over een houten carport, bespreken we hier dan ook de kost van hout.
Niet alle houtsoorten zijn gelijk. En zeker niet alle houtsoorten zijn te gebruiken voor een carport.
Het hout moet immers tegen een stootje kunnen, wind- en waterwerend zijn, vochtwerend, schimmelwerend en liefst een zo hoog mogelijk aantal jaren meegaan.
Door deze eisen te stellen filter je er natuurlijk al een hele hoop houtsoorten uit.
Meestal wordt gekozen voor duurdere hardhoutsoorten of geïmpregneerd of behandeld hout die alle bovenstaande eigenschappen bezitten.
Als je twijfelt over de houtsoort, kijk dan zeker de duurzaamheidsklasse na. Hoe lager het nummer (I, II), hoe beter het hout geschikt is.

 

Houten carports prijzenPlaatsing maakt ook een groot deel van de prijs uit. Zelf plaatsen of laten plaatsen.
Zelf plaatsen is pas een goed idee als je ook over het nodige gereedschap beschikt. Als je nog een boormachine, vijsmachine, schroevendraaiers, … moet gaan aankopen zal je een pak meer betalen dan de werkuren van de mannen die je carport komen installeren.
Daarbij komt ook nog eens dat je best geen twee linkerhanden hebt. Probeer zelf plaatsing altijd met twee of meer personen te doen. Anders duurt het gewoon te lang voordat de carport er staat en breng je jezelf en je carport in gevaar door de zware balken en andere gerei.

De plaatsingskost bedraagt misschien 100 à 200 euro extra. Voor die prijs kan je het zelf niet doen.

 

Bekabeling, verlichting, verwarming, dakgoten zijn allemaal extra’s. Uiteraard moet dit ook allemaal worden betaald en aangesloten, waardoor je carport nog een kleine extra som zal gaan kosten.

 

PlaatsingstermijnCarport hout prijs

Dit heeft niet zozeer met de carports hout prijzen te maken, maar is wel interessant om weten.
In bepaalde periodes worden er meer carports aangevraagd dan in andere. Zeker wanneer de zon na de lange winter terug begint te schijnen en doorheen de gehele zomermaanden.
Om er zeker van te zijn dat je carport snel wordt geplaatst vraag je dus het best een vakman aan die net na de zomerperiode of net voor/tijdens de winterperiode langskomt.
Hou wel rekening met het bouwverlof.

 

Offerte aanvragen

Om een exact inzicht te krijgen voor de prijs van een houten carport moet je prijzen gaan vergelijken. Dat doe je sowieso ook beter als je er zeker van wilt zijn dat je geen te dure prijs hebt moeten betalen.
Prijzen vergelijken doet je tot 30% besparen doordat je met verschillende leveranciers contact hebt en eventueel kan afdingen.

Bedenk ook dat de plaatsingskost herleidt wordt naar 6% BTW in plaats van de gebruikelijke 21% BTW. Dit is een toekenning van de Vlaamse Overheid om het werken met geregistreerde aannemers aan te moedigen.

Hieronder kan je een offerte aanvragen. Wil je graag prijzen vergelijken tussen een houten carport en een ander materiaal? Vul dit dan zeker in bij opmerkingen.