Metalen carport

Dicht aanleunend bij aluminium is de metalen carport. Echter is metaal nog een tikkeltje sterker dan aluminium en ziet het er ook enigszins anders uit. Daarnaast heeft metaal ook veel eigenschappen die aluminium dan weer niet heeft (of omgekeerd.) Wat zijn de plus- en minpunten van metaal en welke mogelijkheden heb je bij een metalen carport?

Plus- en minpunten metalen carports

  • Pluspunt 1: Metaal is onvervormbaar. Een metalen carport houdt dus perfect zijn vorm vast doorheen alle jaren van gebruik.
  • Pluspunt 2: Metaal heeft een enorm lange levensduur. Je mag er zeker van zijn dat metaal onvermoeid blijft dienst doen voor een periode van langer dan 30 jaar.
  • Pluspunt 3: Doordat het een bewerkt materiaal is, zal een metalen carport geen last hebben van schimmels, houtrot, roest of insecten. Daarnaast is een metalen carport brandveilig, waardoor je geen schrik moet hebben dat je carport vuur zou kunnen vatten.
  • Pluspunt 4: Net zoals bij aluminium heeft een metalen carport een enorm gala aan designmogelijkheden.

Je kan wederom kiezen voor meer rechthoekige carports, maar je kan ook kiezen voor bollere carports. Net zoals bij aluminium kan metaal worden gelast, en kan alles dus mooi in elkaar overlopen.

  • Minpunt 1: Metaal is een vrij duur materiaal. Het zal niet zoveel schelen met hout en aluminium, maar je mag toch rekenen dat het een duur materiaal wordt.
  • Minpunt 2: Mocht je huis geluid niet erg goed isoleren, dan zou het wel eens kunnen dat je metalen carport veel geluid maakt. Harde regen en hagel zorgen immers voor heel wat gekletter op het metalen oppervlakte.
  • Minpunt 3: Zware hagel of onvoorzichtigheid kan ervoor zorgen dat er deuken in het metalen oppervlak komen. Metalen carports zijn immers vrij gevoelig voor deukvorming.

Kostprijs metalen carport

We hadden het er hierboven al even over: metaal is niet goedkoop. Naast glas zal een metalen carport waarschijnlijk het duurst uitkomen. Natuurlijk moet je daarbij wel de bedenking maken dat het ook de stevigste is, met het minste onderhoud en de langste levensduur.

Copyright © 2002-2022 CarportInfo.nl - alle rechten voorbehouden